Imagine peste Imagine

De la debutul său, din 1965, Sturtevant a insistat pe puterea de gândire, efectuând investigații în structurile de bază ale artei. Repetițiile ei legendare ale unor lucrări semnate de alți artiști a chestionat din temelii problema originalității, autenticității și a convețiilor legate de auctorialitate. În ultimii ani, Sturtevant și-a extins practica artistică prin includerea de imagini din mass-media sau din arhiva personală, aducând o critică aspră și inteligentă asupra unei societăți din ce în ce mai mult bazată pe simulacre și pe industria de experiență. Anul trecut, în cadrul Bienalei de la Veneția, a primit Ursul de Aur pentru întreaga carieră.

Expoziția de la Moderna Musset, Stockholm, include 25 de lucrări, de la repetițiile sale după Warhol, Duchamp sau Gonzales-Torres, la cele mai recente instalații video. Expoziția dedicată lui Sturtevant poate fi vizitată până în data de 26 august 2012. Curator: Fredrik Liew.

Istoric fotografii:

1. Sturtevant, Johns Flag, Warhol Marilyn and Gonzalez-Torres Untitled (America). Installation view Museum für Moderne Kunst, Frankfurt am Main, © Museum für Moderne Kunst, Frankfurt am Main. Photo: Axel Schneider.
2. Sturtevant, Warhol Flowers, 1990, © Galerie Thaddaeus Ropac, Paris.
3. Sturtevant, Installation view from Sturtevant: Image over Image, 2012, © Photo: Moderna Museet / Åsa Lundén.
4. Sturtevant, Elastic Tango, 2010. Installation view from Sturtevant: Image over Image, 2012, © Photo: Åsa Lundén / Moderna Museet.
5. Sturtevant, Finite Infinite, 2010. Installation view from Sturtevant: Image over Image, 2012, © Photo: Åsa Lundén / Moderna Museet.

Comentarii

comentarii

Scroll to top