Concursul de dramaturgie TalkingAboutBorders.eu

Lansat în 2005, concursul se desfăşoară anual într-o ţară din Europa de Est. În 2011, proiectul se adresează dramaturgilor români, invitaţi să participe cu o piesă inedită pe tema „Talking About Borders: The Life Experience in Times of Changes”.

Anul acesta, proiectul TalkingAboutBorders.eu Drama Competition, derulat de Ministerul Afacerilor Europene şi Internaţionale din Austria şi PEN-Club Austria şi coordonat de regizorul Christian Papke, se va realiza în parteneriat cu Institutul Cultural Român (ICR).

Concursul doreşte să încurajeze piesele al căror subiect tratează provocările contemporane: relativizarea conceptului de frontiere, experienţele de viaţă specifice acestei perioade de tranziţie socială, economică şi politică.

Dramaturgii români se pot înscrie în competiţie până în decembrie, piesa câştigătoare va fi montată în Germania, iar autorului i se va decerna un premiu în valoare de 3.500 de euro. Piesa va fi, de asemenea, prezentată la următoarea ediţie a Târgului de Carte de la Leipzig.

TalkingAboutBorders.eu va fi lansat marţi, printr-o conferinţă de presă, de la ora 11.00, la Institutul Cultural Român. La conferinţă vor lua cuvântul regizorul Christian Papke, iniţiatorul şi coordonatorul proiectului, Karin Cervenka, directoarea Forumului Cultural Austriac, şi Irina Ionescu, directoarea Direcţiei Generale Institute Culturale din Străinătate din cadrul ICR.

Comentarii

comentarii

Scroll to top