Luna trecută o firmă de licitaţii auto a vândut un Ford Mondeo cu mai mult de 850 mii de kilometri parcurşi în doar 5 ani.

bca-mondeoMaşina a fost pusă în vânzare la Londra împreună cu alte automobile cu o vârstă respectabilă, dar niciunul dintre acestea nu a mai parcurs o asemenea distanţă. În fapt, modelul break cu motor diesel de 115 CP a parcurs o distanţă egală cu drumul până la Lună şi înapoi la care s-au mai adăugat două ture în jurul Pământului pe la Ecuator.  Asta reprezintă mai bine de 400 km parcurşi în fiecare zi. Ceea ce dă o nouă semnificaţie ideii de a face naveta la serviciu.

Fordul, produs în 2004 nu a putut fi estimat pentru că în catalogul firmei de licitaţii un astfel de automobil nu fusese prevăzut. Preţul orientativ pentru un automobil cu 320 mii km (cea mai mare valoare disponibilă) este de circa 1350 Euro. Aşa se face că cei 922 Euro obţinuţi au fost consideraţi o afacere de succes. Oricum ar fi, este greu de apreciat de ce a cumpărat cineva o astfel de maşină. Poate doar ideea că dacă a mers atât de mult va mai merge încă 20-30 mii kilometri.

Comentarii

comentarii

Scroll to top