Până acum, 150 de medalii pentru România. Următoarea cursă: Rowmania

O lungă cursă cu pagaia ruptă de nenumăraţii ani de nepăsare generală îl aşteaptă pe multiplul campion olimpic, mondial şi european. 150 de de medalii câştigate de-a lungul unei lungi cariere cu care nu se poate lăuda nici o generaţie de aur stau în spatele următoarei lui curse: Rowmania, proiectul lui Ivan Patzaichin, îşi propune 3 coordonate majore: turism activ, stil de viaţă sănătos şi dezvoltare durabilă.

În perioada 2-4 septembrie, la Tulcea, Asociaţia “Ivan Patzaichin- Mila 23” va organiza Festivalul Internaţional al Bărcilor cu Vâsle Rowmania 2011, un festival al ambarcaţiunilor cu vâsle cu participanţi la nivel internaţional din ţările dunărene. Festivalul Rowmania se doreşte a deveni cel mai important eveniment internaţional al Deltei şi va fi construit pe mai multe zone de interes astfel că, în afara competiţiei, vor fi organizate: expoziţie de bărci locale, Târgul Dezvoltării Durabile în Delta Dunării, Târgul comunităţilor locale, expoziţia “Bicicleta Apelor”.

Rowmania îşi propune încurajarea creativităţii şi promovarea inovaţiilor 100% româneşti şi, pentru a nu rămâne doar la stadiul de declaraţie de intenţii, Ivan Patzaichin şi Paul Vasiliu, unul dintre puţinii făcători de bărci din lemn din Tulcea, au inventat CANOTCA – un produs integral “made in Romania”, cu un design unicat, făcută din lemn şi preluând meşteşugul marangozilor din Deltă.

În 1972, la Olimpiada de la Munchen, Ivan Patzaichin cucerea medalia de aur după ce, în cursele de calificare, s-a încăpăţânat să termine cursa având pagaia ruptă. Atunci, nimic nu i-a stat împotrivă.

Mai multe despre Rowmania şi Asociaţia “Ivan Patzaichin – Mila 23”, aici.

Foto: Rowmania

Comentarii

comentarii

Scroll to top