Mrs.Boss…

Destinaţia de vacanţă a anului 2009 este Australia, mai precis  Bay of Fires, o plajă de lângă oraşul St. Helen din Tasmania. Lonely Planet, compania australiană ce a publicat aproape 500 de ghiduri de călătorie, la care şi-au adus contribuţia 300 de autori, cumparată în 2007 de BBC Worldwide pentru 100 de milioane lire sterline, a plasat-o pe primul loc. Times Online descrie zona ca fiind ‘coasta secretă a Tasmaniei, întinsă precum harta comorilor unui pirat’. Se spune că pe această plajă poţi prinde cel mai frumos bronz, ajuns aici poti să te pierzi prin Parcul Naţional Mount William, poţi ajunge la Marea Barieră de Corali din Cairns sau, dacă vrei pur si simplu să leneveşti, poţi închiria o casă de vacanţă cu aproape 100 de euro pe noapte.

Australia are însă şi un alt atu: gradul înalt de civilizaţie. Mai multe oraşe australiene au fost votate anul acesta în ‘World’s Top 100 Most Livable Cities’. Mărturisesc că aş vedea Tasmania, aş lenevi pe plajele australiene, aş admira cangurii sau diavolii tasmanieni şi aş participa la o croazieră, să vad Marea Barieră de Corali, una dintre minunile naturale ale lumii.

Dar mai mult decât  toate acestea, aş alege Australia şi pentru a rememora, acolo, istoria  personajului din filmul cu acelasi nume.

Comentarii

comentarii

Scroll to top