Let’s talk dirty (II)…

las_vegas_6

(corespondenţă din Las Vegas)

Las Vegas este un oraş pentru toată lumea, nu neapărat pentru că poţi juca la slot machine cu 1 cent timp de 4 ore fără să cheltuieşti mai mult de 4 dolari. Sau că poţi cumpăra o bere de la 50 de cenţi până la 7 dolari, poate chiar 20, în localurile de lux. E pentru toată lumea pentru fiecare poate găsi ceva de făcut: recital Beyoncé, concerte Jay-Z, câteva tipuri de reprezentaţii Cirque du Soleil în tot oraşul, cinematografe Imax şi 3D, petreceri accesibile, fel de fel de întâlniri culinare, spectacole.

Copiii au zeci de atracţii. Adulţii cuminţi mănâncă de seară, beau o margarita la purtător, vândută în nişte borcane imense de plastic cu gâturi lungi ca să nu munceşti prea mult! fac o plimbare prin arşiţa nopţii – oricât ar suna de cinematografic… – şi se duc la culcare în paturi care costă între 20$ şi 200$, la cinci stele.

Vedeţi şi celelalte fotografii aici!

Cei care nu sunt cuminţi se pot duce la un club de noapte. Unul dintre cele câteva sute. Deasupra tuturor se înalţă – la propriu, cel puţin, Palms, un hotel-resort aflat la intersecţia bulevardului Falmingo cu bulevardul… Hugh Hefner. Da, Magnatul Playboy are propriul bulevard şi se spune că şi apare din când în când la petrecerile date la ultimul etaj din Palms, unde terasa se deschide, la ora 24, sub cerul liber, în jocuri de lumini laser.

Am găsit Las Vegas altfel decât mi l-am imaginat (construit tot de Hollywood): mai discret, foarte luxos, eminamente kitsch-os (duh!), bine organizat, relaxant, trepidant, tentant. las_vegas_5

Din Las Vegas nu te poţi întoarce cu bani în buzunar. Poate doar dacă iei potul cel mare. Dar asta se întâmplă, de obicei, în spatele unor geamuri foarte bine lustruite peste care alunecă, după 10 seara, nişte catifele negre, grele, singura legătură cu lumea fiind un semn de neon pe care scrie high bets: pariuri mari. Acolo, un jeton de craps sau de blackjack costă de la 500$ în sus.

Nu e foarte aglomerat, dar tot sunt câţiva…

Mda, plescăi din buze a amar şi mă duc şi eu să mă culc. Din cameră se vede jocul fântânilor de la Bellagio: mii de turişti fotografiază. Turismul e altfel la Las Vegas decât în Europa. Serviciile turismului american sunt, în general, altfel decât în Europa.

Dolarul e rege.

Comentarii

comentarii

Scroll to top