La revedere, hârtie dragă!

Deja exista pe piață așa-numitele cititoare de cărți electronice (e-book readers), niște ecrane plate și subțiri care stochează și afișează texte alb-negru sau, mai corect spus, în nuanțe de gri. Acestea incorporează tehnologia E-Ink și sunt cunoscute și sub denumirea de e-paper (hârtie electronică). Kindle DX, cea mai nouă versiune a unui astfel de gadget produs de Amazon, are diagonala de 9.7” și o grosime de numai 9 mm. Printre caracteristici se mai numără capacitatea de stocare de 4 GB și conexiune wireless. Kindle Store este un magazin online care oferă pentru download peste 250.000 titluri de cărți.

Gadgeturi similare sunt produse în prezent și de alții, inclusiv Fujitsu și Sony.

Alb-negru?!?!? Rabdare: E Ink Corporation din Cambridge, Massachusets, va face o demonstrație a unei versiuni color a hârtiei sale electronice, pe data de 31 mai în cadrul conferinței Society for Information Display care va avea loc în San Antonio, Texas.

Se pare chiar că, la începutul anului viitor, firma Plastic Logic din Cambridge, UK, va lansa pe piata o tehnologie asemănătoare, bazată pe tranzistori flexibili, astfel că aparatul va dobândi o flexibilitate care tinde să fie similară hartiei.

Sursa: http://www.newscientist.com/article/mg20227086.100-new-ereaders-will-end-black-and-white-era.html

Comentarii

comentarii

Scroll to top