Mădular medular modular

IMG_3875– Au început să mă enerveze de ceva vreme ăștia cu salvați planeta, salvați fericirile, salvați căsniciile, salvați delicatețea firii umane, salvați-vă de întuneric, de satană, de aglomerările  urbane. Pe bune? Gender issues. Issue #1,  issue #2. Nu trece zi să nu apară vreo revoluție. Curând o să vedem un Top 50 Revoluții pe MTV. Top 100 Sexiest Revolutions pe VH1. Feminism și emancipare la reducere. Oscar și Golden Globe pentru cele mai bine regizate momente ale vieții.

Uite, de pildă, acum câteva nopți am visat că aveam cu toții câte un penis în loc de șira spinării.

– Rețete de detoxifiere. Yoga și pilates. Flexibilitate și articulații funcționale 100 de ani. Mobilitate în afaceri și big data. Reflexologie. Energie pozitivă. Recalibrarea agendei. Prioritizare. Și mai sunt și împuțiții ăia cu noile forme de religie. Cu descoperă-te prin tine însuți. Cu karme, curbe și ecuații tantrice.

Mergeam cu toții în stare flască, ca să vezi, pe pilot automat social, observându-ne cu coada ochiului glandul, mărimea, venele, nodurile, pilozitatea, încercând să ne ghicim potența prin hainele croite în așa fel încât să ascundă cu cea mai mare grijă exact asta. Pentru că minciuna trebuia să continue. Mai precauți și mai speriați, ne dădeam paradoxal complet în vileag, ierarhizați, așezați, temperați, retribuiți, pedepsiți și avansați în funcție de ce puteam face cu șira spinării.

– Mai mult, totul a devenit un joc geopolitic, ce să-ți mai zic. Rușii ne bagă pe gât resurse scumpe, domnule, iar America transportă greu gazul natural. Și a fost o iarnă grea, cu șomaj, cu valute instabile, cu tot ce trebuie. Atâția chiloți și sutiene, încât toți cântăreții care apar îmbrăcați dau naștere unui #newporn instantaneu. Vulgari, demodați, înșfăcați pentru eternitate în clișeul pudibond al misterului ontologic.

Și, brusc, spatele ni se arcuia când intuiam pulpele fine ale vreunei femei care îndrăznea, ducându-și greutatea propriului penis în spate, să se îmbrace mai provocator, sperând că va fi remarcată – corect – și că va avea acces și la penisul altora. Femeile se îndreptau de spate ca arse pe lângă vreun stand de bijuterii, parfumuri sau cosmeticale. Dar oamenii sunt mai simpli de-atât: avem erecții din te miri ce, mașini, floarea care o duce bine pe pervaz, mâncarea care iese aproape à la carte, cămașa proaspăt călcată care se freacă de glandul proaspăt frecat cu buretele special, o vorbă bună din partea șefului, un autobuz prins când credeai că ești uitat de lume-n ploaie.

– Berea e tot mai rece și mai amăruie, ciocolata tot mai fină, găinile mai pufoase, pâinile mai crocante și zilele mai frumoase. Sutienele și chiloții, ăia care au mai rămas în picioare – se potrivește expresia, ne susțin mai bine interesele și personalitatea. Și, ca în Avatar, apare un mesager, unul cu o istorie ușor ecranizabilă, care-și dă seama că se întâmplă de fapt altceva cu noi, își face curaj, împins de evenimente extreme care-i stâlcesc destinul, și ne deschide ochii, ne face să avem puterea să uităm totul și să ne luăm din nou în brațe unul pe celălalt.

Mângâindu-ne tandru penisul care ne leagă capul de rect.

foto ©Rareș Petrișor

Comentarii

comentarii

Scroll to top