Să nu lăsăm trecutul să zacă în pămînt

Ar fi fost bine dacă în momentele astea aş fi avut elocinţa lui William Wallace sau măcar a lui Mel Gibson, dar poate că nici nu e nevoie de aşa ceva. Azi-dimineaţă, l-am auzit la Radio Guerrilla pe Marius Oprea, preşedintele Centrului pentru Investigarea Crimelor Comunismului, povestind lucruri incredibile despre ororile istoriei noastre recente şi cît se poate de indecente. După emisiune am vorbit cu Marius Oprea la telefon şi mi-a povestit nişte lucruri desprinse parcă dintr-o ficţiune neagră cu un securist ucigînd un bărbat şi călăul îl pune pe copilul de patru ani şi jumătate al victimei să păzească, timp de două zile, cadavrul tatălui, şi copilul se întoarce acasă, la mamă, cu un pumn de bănuţi primiţi de la un miliţian – cîştigase nişte bani pentru că îşi păzise tatăl mort.

Aş vrea să îl ajutăm pe Marius Oprea să ducă mai departe lupta împotriva securiştilor care ne rîd în nas din orice poziţie. CICC are nevoie de o maşină pentru a se deplasa în locurile unde sînt îngropaţi oameni precum bărbatul de care am povestit mai sus. Nici nu e nevoie de o maşină ultraperformantă pentru a ne întoarce în trecutul nostru.

Toţi banii care se vor strînge în contul RO39CECEB20508RON2704840 (pe numele Tănase Iulian) vor fi donaţi Centrului pentru Investigarea Crimelor Comunismului, iar lista donatorilor va fi publicată pe site-ul CICC.

Vă mulţumesc.
Iulian Tănase

Comentarii

comentarii

Scroll to top