Reorganizare teritorială

A sosit pe adresa blogului nostru un spam, destul de coerent redactat (dacă n-ar conţine idei retardate), referitor la ideea reorganizării administrativ-teritoriale, cum că „ăştia” urmăresc să ne piardă, să ne vândă, sau să ne conducă în mod totalitar – aşadar, să ne mobilizăm. Intoxicat cu semne de exclamare, spamul respectiv, menite şi ele, pasămite, alături de cuvinte, să trezească mintea de pe urmă a românului naţionalist, să-l cheme la lupta în contra desfiinţării Statului unitar, aşa cum îl ştim dintotdeauna (de la 1918, adică). Un blabla lătrat, alarmist, conspiraţionist, antibăsescian, care nu mai prinde la nimeni.

Vreau să se afle dintru început: sunt cu totul de acord cu orice fel de reorganizare a României, inclusiv cu trecerea Aradului la regiunea Oltenia, de s-ar găsi vreun coate-goale, parlamentar, care să propună năstruşnicia asta. Sunt pro federalizare, dacă m-ar întreba cineva, omul cu sondajul sau altcineva – în cadrul unui referendum, sunt pentru, sunt contra, sunt pentru contra!

Dacă România va dispărea vreodată de pe hartă, asta se va întâmpla din alte cauze; regionalizarea nu se va număra neapărat printre ele. România este distrusă zilnic, câte puţin, prin contribuţia voluntară şi zglobie a fiecărui locuitor al său, şi nu din pricina uneltirii maghiarilor revizionişti sau a imaginii proaste „întinată” de ţiganii certaţi cu legea (şi, fireşte, numai de ei!). Discutarea sensului suveranităţii, al centralismului administrativ, protestele iscate de agitarea perspectivei autonomiei Ţinutului Secuiesc sunt frecţii la un picior de lemn în comparaţie cu priceperea neîntrecută a oricărui individ care locuieşte această ţară de a o anula, ignora, sabota, desfiinţa.

Comentarii

comentarii

Scroll to top