Femeile sunt mai puternice decât bărbaţii

După ce Ioana Bradea a publicat Băgău, ne-am dat seama că suntem cu toţii nişte impotenţi. Un editor străin s-a riscat (Samuel Tastet) să publice acel roman, clasic sub toate aspectele. Băgău a rămas coroana de flori a literaturii erotice/pornografice (în funcţie de imaginaţia şi ideologia fiecăruia) româneşti. Ioana a adoptat apoi o politică izolaţionistă, preferând să fie un fel de Românie optzecistă într-o Românie douămiistă. Cu toate că Alex. Leo Şerban glumea pe forumurile noastre că s-ar fi aşteptat ca noul roman al Ioanei să se numească Pălincă, ei bine, nu a fost aşa, se numeşte Scotch, e scris în cu totul alt registru şi e despre tot felul de metale care-ţi oxidează viaţa.

Care e următoarea mişcare literară a Ioanei Bradea? Conform ziarului bistriţean Timp Online, Ioana plănuieşte să scrie o carte pentru copii, împreună cu copii! Ea va organiza un club de lectură creativă, Apolodor, la Biblioteca Judeţeană din Bistriţa. Ioana Bradea confirmă că va ţine un jurnal pe toată perioada întâlnirilor şi va citi copiilor de două ori pe lună. Scopul clubului Apolodor va fi de a stimula imaginaţia, de a construi, mai departe, poveşti în jurul poveştilor. Vârsta copiilor care vor să participe la sesiunile Ioanei, trebuie să fie cuprinsă între 6 şi 14 ani.

Sperăm, de asemenea, ca cititorii (viitori ai) Ioanei Bradea să nu rămână doar la acel sunt o doamnă, ce pula mea, la fel cum mulţi alţii au rămas doar la machiavelicul scopul scuză mijloacele. După aceste fraze, urmează lucruri importante. Machiavelli continuase cu: …dar nu orice mijloace. Notă: The Chronicle salută iniţiativa Ioanei şi ţine expres să mulţumească Editurii Polirom pentru că au un PR care debordează de competenţă. În sensul că nu.

Comentarii

comentarii

Scroll to top