Horoscop 12 octombrie 2013. Valabil doar când îţi pui întrebări

dalizodiac

Zodia Berbec: Fără îndoială, pentru tine mişcarea rămâne singura modalitate de expresie a adevărului. Cu cât stai mai mult într-un loc, cu atât tinzi să minţi mai mult. Ai nelinişti, ai intuiţii şi mai ai şi ochii larg deschişi, e o revelaţie importantă şi o descoperire minunată. Revii mereu în locurile unde s-au întâmplat lucruri fundamentale pentru existenţa ta: epoca faimosului boom. Ai comis şi greşeli în timpul ăsta, dar întâi să ne întrebăm – Totul în om poate fi sufocat? Eşti o creatură inocentă a naturii, resturi de splendide temple, cum a fost cazul fraţilor Schiller.

dalizodiac_aries

Zodia Taur: Într-un fel sau altul, ai nevoie de compasiune şi mângâiere, lucruri din acestea, nu mari, ci mărunte, modeste. Pământul e nesigur sub tine, dar există un tren de întoarcere, recunoscut după locomotiva cu sirenă. La sfârşitul celor două săptămâni de experienţă vei deveni expert. Lumea matematicii te va chema spre porţile sale pentru a doua oară. O poţi interpreta ca pe-o chestie de bani, de rezistenţă la insultele aduse de aceşti impresari ai economiei! Eşti un martor incoruptibil al timpului tău, da, te trezeşti uneori înspăimântat, dar apoi, ce groahznic, cazi pe spate de agonie şi exaz.

dalizodiac_taurus

Zodia Gemeni: Duci activităţi mai sănătoase, chiar de dăunează mediului, ţie îţi priesc; din când în când visezi (visează!) marile profunzimi ale mării, nişte cadavre selecte! Aparţii categoriei omului concret, nu-ţi prea plac tristeţile şi ororile vieţii cotidiene, statul la coadă, restaurantele greceşti murdare, paradisurile secrete. Nu! Nebuniile tale permanente sunt un segment de libertate în miezul strâmtorii lumii ştiinţifice. Cu alte ocazii o să descoperi şi a patra dimensiune, trebuie întâi să înţelegi esenţa, care nu e folositoare în sine, dar e esenţială. Attenzione la dietă. În plin scepticism, vei roade munţi de cornuleţe şi brioşe!

dalizodiac_gemini

Zodia Rac: Te încălzeşti cu acelaşi soare al nopţii, dar nici nu te faci de ruşine. Ai abandona avantajele pe care le-ai fi avut, dacă la 7 dimineaţa nu te întorceai în pat de frig. Sub pretextul întâmplărilor vei atinge un apogeu notabil. O să te dedici propriilor interese meschine. Şi ce? Pe toţi acei neajutoraţi care au luptat eroic şi cu adevărat pentru ei, cine a ştiut să-i mobilizeze? Nu ai descoperit comoara, iar ignoranţa ta în privinţa altor realităţi este imensă. Vei depăşi criza prin care treci pentru că eşti destinat refacerii lumii. În realitate te umanizezi.

dalizodiac_cancer

Zodia Leu: În dicţionar, cel mai probabil, există un cuvânt explicat astfel – Omul nu progresează pentru că sufletul său e acelaşi. Leii îndeobşte nu vor căuta acest cuvânt. Vei şti să-ţi induci o disciplină: nici o justiţie nu te poate apăra. Libertate pentru toţi, iar leii să mănânce mieii. Pe piept porţi agăţat un poster invizibil pe care scrie neciteţ [trebuie să fug din românia]. Gesturile tale seamănă cel mai bine cu o mântuire. Când alţii o pornesc cu greu, când abia îşi încep Odiseea, îi iei deoparte şi-i buzunăreşti – Dumneata n-ai făcut niciodată nimica din dragoste?

dalizodiac_leo

Zodia Fecioară: Îţi revezi hârtiile, mănânci în timp ce citeşti despre probleme sociale, sângele ţi-e amestecat cu bocete, de-abia acum îţi refaci energia de după Energiea! Vorbeşti pe nesăturate, oxigenul se împuţinează, nu e nici un fel de risc, această născocire, ultima, stă ascunsă în nori pentru a apune. Ai răbdat, ai tocit speteaza scaunului, dar ai luat decizii dificile spunând că e vorba de o infecţie. Te simţi la adăpost în marile ficţiuni (Jules V. etcetera), împins de vină, luna aceasta marile creaţii ale romantismului îţi par atât de minuscule, încât trebuie să le priveşti foarte de-aproape.

dalizodiac_virgo

Zodia Balanţă: Ai fost mereu într-o căutare febrilă, aşa te păstrezi şi în acest octombrie; niciodată nu ai fost un cititor de opere complete (adevărul adevărat e că nici o zodie nu e sortită unui astfel de tratament vietnamez). Ai schimbat direcţiile. Eşti o prezenţă constantă, te dedici în totalitate pieţei de vechituri, vei pune, într-un final, mâna pe nişte pânze fine şi elastice. Îţi dai seama că instabilitatea e un amestec de aberaţie şi umor negru. Cu multă bucurie te vei găsi, într-una din sâmbete, sorbind din cafea într-o lume în ruine. În mijlocul acestei falsităţi îţi vei descoperi eul autentic.

dalizodiac_libra

Zodia Scorpion: Fidelitatea ta faţă de condiţia umană este demnă de revista Life, genul de revistă care trece de al treilea şi al patrulea număr – ceea ce s-a şi întâmplat, vei vedea. Vei fi acuzat de elitism de către comunişti, adunaţi într-un grup care-şi schimbă numele din minut în minut. În minutul ăsta grupul se numeşte Bormes. Mare parte din realitate este dătătoare de fiori, pentru că tu ai creat-o din dorinţa publică de a fi înconjurat de umbre. Umbrele au o claritate evanescentă, mai ales sub aspect material, mai ales când cobori în infern. Va fi dificil, în continuare, de calculat toleranţa ta la psihoza colectivă a mântuirii, însă calculul ăsta trebuie pus în funcţiune, descătuşarea ta, sau dimpotrivă, poate duce la împiedicarea creşterii ierbii pentru totdeauna. Nu ştii, dar timpul vieţii tale îşi găseşte deja îmbrăţişarea.

dalizodiac_scorpio

Zodia Săgetător: Estompate de uitare, presentimentele pe care le-ai avut acum câţiva ani ţi s-au părut misterios nereuşite. Fără să ştii nimic din ce se întâmplase apoi, somnambulismul acesta, cineva sau ceva e acolo să te ocrotească, într-un teritoriu zguduit de forţe străine. Îţi vine la-ndemână să-l numeşti, în acea mulţime de colonizatori. Riguros, consecvent îţi faci datoria, ţi se pare de-a dreptul inevitabil să nu, duci mai departe visul ăsta deja visat. În faţa plutonului de execuţie (care poate fi o trecere de pietoni), eşti încurajat să strigi – Trăiască anarhia! Te pomeneşti că astăzi se sfârşeşte un război.

dalizodiac_sagittarius

Zodia Capricorn: Maturitatea ta este indivizibilă, ori e totală, ori nu e deloc. Un zgomot surd îţi va ajunge la ureche, întrucât reînnozi vechile obiceiuri de a trece din iuţeală în iuţeală – dar această poveste nu e decât o mână străină care-ţi smulge o glumă îndelungă, la care nici nu mai râzi, spui doar, bineînţeles că da. Ca într-o soluţie chimică, un sentiment nemărginit se dizolvă în apropierea ta, nu mai poţi să baţi în retragere. Vei sta de vorbă cu cineva de o imensă virilitate, nu e oare aceasta calea evadării? Eşti pregătit să tragi oricât, ai totul în prim plan, dar în prim plan nu se întrevede decât destinul tău. Veghea ţi-e ascuţită.

dalizodiac_capricorn

Zodia Vărsător: Te simţi în voia ta de îndată ce te dezmierzi cu argumente practice, fără consultaţii medicale. Pur şi simplu eşti răpit şi transportat de ideea că acest elan de sensibilitate e o remarcabilă performanţă de voinţă, cu atât mai umană cu cât e mai lipsită de perfecţiune. Te vei consacra de acum încolo materialităţii trupului, ceea ce va fi doar un detaliu al obsesiei de a limita dragostea la etern, la imposibil. Toate morţile îţi par imaginare, absolut moderne, afară e o vreme superbă. Ce trebuie să ştii e că poţi spune totul oricând vei socoti de cuviinţă. Află că e unica soluţie.

dalizodiac_aquarius

Zodia Peşti: Ai avut parte de o alienare, istovit de atâtea sarcini opuse certitudinii, – o fantasmagorie abstractă din care fac parte omul şi cumpărăturile. Măturând puterea banilor şi influenţa prejudecăţilor, disecând un întreg montaj de amintiri, o iei tot înainte, faci stânga, întreci gândurile, viaţa reală nu te interesează câtuşi de puţin, pentru că viaţa reală e în altă parte. Starea proastă a nervilor zace inertă, răul s-a cazat într-o pensiune părăsită pe care nu mai ai nervi s-o reabilitezi. Între prăpastie şi frumuseţe e un singur drum, cel care duce către o frumuseţe în uniformă de ofiţer. Nu ştii brumă de spaniolă, dar, la o adică, raportul pe care-l semnezi e despre orbi.

dalizodiac_pisces

[Ilustraţiile semnelor zodiacale au fost create de Salvador Dalí în 1967.]

Comentarii

comentarii

Scroll to top