Două secole de bijuterii

Succesul, bogăția și privilegiile de care se bucură un om au varii forme de manifestare; dintre ele, achiziționarea și afișarea de bijuterii frumoase sunt inevitabile. Unele dintre cele mai prestigioase și formidabile exemplare de bijuterii, sinonime cu somptuozitatea, din secolele XIX-XX, sunt incluse în volumul Celebrating Jewellery, alcătuit de David Bennett și Daniela Mascetti.

David Bennet conduce Sotheby’s International Jewellery Division în Europa și Orientul Mijlociu, iar Daniela Mascett, stabilită în Londra, a lucrat, de asemenea, pentru Sotheby’s, fiind specialistă în domeniul bijuteriilor. Împreună au mai publicat și Understanding Jewellery, o lucrare de referință în istoria designului de bijuterii.

În Celebrating Jewellery puteți da ochii cu bijuterii care au hipnotizat ochii noștri din perioada victoriană, Belle Epoque, Renaștere și până în secolul XX, alcătuite de bijutieri cu nume de diamant: Gabriel Lemonnier, Mellerio dits Meller, Vever, Lalique, Boucheron, Castellani, Giuliano, Cartier, Van Cleef & Arpels, Lacloche Freres, Rene Boivin, J.E. Caldwell, Black, Herz-Belperron, Raymond Templier, Sterle, Jean Schlumberger, Repossi sau Bulgari.

Volumul onorează nu doar calitatea pietrelor prețioase, ci și designul pe care l-au creat toți acești bijutieri al căror nume atârnă greu precum istoria bijuteriilor lăsate în urmă. Fiecare bijuterie apare fotografiată în detaliu, cei doi specialiști alcătuind câte un comentariu despre istoriile și inspirațiile care au dirijat designul. Celebrating Jewellery afișează, de asemenea, bijuterii foarte rare, care au apărut anterior doar în cataloage de licitații.

Volumul poate fi comandat de aici.

Comentarii

comentarii

Scroll to top