Horoscop 13 august 2012. Valabil doar când Oprah îşi ţine ochii închişi

Zodia Berbec: Ce ai de gând să faci în trecut? În Jupiter, se întâmplă ceva în nu ştiu ce casă monetară. Uneori, am impresia că alunec uşor pe logică şi aterizez în nebunie liberă. Dar ştii ce cred? Cred că vei face o căruţă de bani. Numa’ să-ţi cumperi un cal înainte. Mă doare maxilarul să ştiu că eşti departe. Cu căruţa aia de bani. Fă tot ce e posibil în dezavantajul tău. Când vei îmbătrâni, vei prinde care e morala.

Zodia Taur: Mi se pare mie sau toată lumea are o problemă cu taurii? Dacă ai probleme, sună-mă şi îi rupem pe fraieri la zodiace. Le învârt ascendenţii în Venus, le aduc influenţe proaste în Marte, şi mai văd eu. Trebuie să mai citesc puţin din Harry Potter şi Kierkegaard, să îmi dau seama de ce se mai poate face în astrologie. Uite cum facem: tu îţi vezi de treabă, eu îmi văd de treabă şi vedem apoi cum o scoatem la capăt. Cel mai bine ar fi să nu existe nici un capăt, ca să nu avem pe unde-o scoate! Iubeşte-ţi aproapele. Dar mai mult pe tine însuţi.

Zodia Gemeni: Am văzut un fel de lumină, dar nu era tocmai lumină. Să fi fost oare un copac uscat?

Zodia Rac: Vei avea o carieră fulminantă, vei avea parte de iubire eternă, vei putea decide ce e bine şi ce e rău, vei demonstra că demonstraţia marii teoreme a lui Fermat e greşită, la dracu’ vei fi pe val. Doar că, provizoriu, trebuie să împarţi camera cu Maica Teodosia, până când Biserica îşi va recăpăta locul în vieţile păcătoşilor. Asta e, teoria jocului merge mai departe.

Zodia Leu: Te-ai întrebat vreodată de ce toate clasele H, g1.H, g2.H,…, au același număr de elemente? Nefericirea ta este de ordin matematic. Trebuie să te împerechezi cu cineva din Zodia Racului, că matematica e multă şi grea. Racii-s cu numericele. Munca ta e să porneşti de la 1+1=0 şi să ajungi la (x-a)(x-b)(x-c)=0. Nu uita că din asta trăieşti. Din asta îţi cumperi un Aston Martin şi un vapor de diamante. Iar fără raci, treaba miroase a peşte.

Zodia Ferioară: Gata cu rapoartele de eficientizare. De acum înainte vei putea trece la o generalizare a preferinţelelor, asta însemnând că va trebui să construieşti totul în jurul eticii hedoniste, specifică societăţilor franceze din secolele XVI-XVII. Am visat că citeai o carte de crescut copiii şi mi-ai spus: Omule, trebuie să învăţ să-mi cresc copiii. Iar eu ţi-am spus: Omule… cum vine asta? Apoi mi-am dat seama că urmăreşti să înlocuieşti conceptul de fericire cu conceptul de datorie. Aprioric.

Zodia Balanţă: Hârtia a început să se îngălbenească. Ai moştenit boala de a trece cu vederea neesenţialul de la tradiţionalişti. Până acum, nu ţi-ai pus problema limitării sinelui şi bine ai făcut, e o ciudăţenie psihologică. 2+2=4 nu îţi lasă niciodată libertatea alegerii. E o prăpastie de netrecut, dincolo de Prut. Cadrilaterul – pământ românesc!

Zodia Scorpion: Când priveşti mult timp un punct fix pe perete ţi se întâmplă câteodată să nu mai ştii nici cine eşti, nici unde te afli. Simţi atunci lipsa identităţii tale de departe, ca şi cum ai fi devenit, o clipă, o persoană cu totul străină. Acest personagiu abstract şi persoana ta reală îţi dispută convingerea cu forţe egale. Asta spune oracolul de la Botoşani. Eu sunt mai mult pentru ridicarea dreptului de a lupta.

Zodia Săgetător: Vei fi cel mai fericit om de pe coasta arhipelagului Indoneziei. Să moară de ciudă eschimoşii.

Zodia Capricorn: Judecând după urmele lăsate pe zăpezile de pe Kilimanjaro, vei mânca foarte bine. Când vei ieşi de la duş, vei gândi cu răutate: Câtă apă s-a scurs în zadar… În fine, o fetiţă te va agasa în cursul dup-amiezii cu fenomenologia lui Hegel. Cred că e un simbol al crimei, la mijloc. Fetiţa nu te va lăsa în pace, până nu o vei întreba: Şi chiar l-ai citit pe Hegel? Îţi zic, va fi insistentă. După ce vei pierde trei ani din viaţă, încercând să o alungi din calea ta, o vei întreba pe fetiţă: Şi chiar l-ai citit pe Hegel? Iar ea îţi va răspunde: Pă bune…

Zodia Vărsător: Cine a lăsat pe parvaz acea sticlă pe jumătate plină? Ar fi păcat să nu afli. Oare ar trebui să anunţi o recompensă? În loc să îţi dai un răspuns, scoţi din portofel o bancnotă de 100 de coroane şi îi dai foc. În faţa oglinzii, te vei pieptăna până ce petele purpurii ale cărbunelui se vor reflecta în ochelarii tăi fumurii, imenşi. Cândva, vei merge într-un oraş necunoscut, te vei caza la un hotel şi vei cere să vină patronul.

Zodia Peşti: Mai întrebi?

foto: captură din Stellet Licht, regizat de Carlos Reygadas.

Comentarii

comentarii

Scroll to top