Universal Service Commitment

Sună bine, nu? Nici măcar nu îmi vine să-l traduc în română, darămite să mă gândesc că, într-o zi, Guvernul României va produce ceva similar… Multe lucruri sună bine şi se întâmplă bine în administraţii în care inovarea se împacă bine cu legiferarea şi aplicarea. Dar ce înseamnă Universal Service Commitment? Este un plan al Guvernului Marii Britanii prin care se angajează – şi insist pe angajează – să ofere viteze de acces la internet pentru utilizatorii casnici de cel puţin 2Mbps.

În nu mai puţin de 1,7 milioane de locuinţe (puncte de acces), în nu mai mult de 3 ani!! În plus, Guvernul Brown extinde angajamentul şi către susţinerea tehnologiilor care vor putea produce această evoluţie. Odată cu asta, raportul întocmit de Lordul Carter va veni cu recomandări privind reducerea pirateriei şi protejarea drepturilor de autor în mediul online.

I-am putea spune, după modelul analizei instituţionale, “legea minimului acces la broadband”.

Stimate domn Vasilescu, doriţi internet? Vă anunţăm că statul român vă garantează un acces de cel puţin 2Mbps, broadband ieftin, conţinut sigur. Şi locuri de muncă pentru fiul dumneavoastră căruia îi place tehnologia. Şi conţinut online pentru soţie. Şi filme. Şi conectare la lumea din jur.

Raportul se numeşte Digital Britain. Găsiţi detalii tehnice aici şi o analiză pe BBC.

Comentarii

comentarii

Scroll to top