Guinness. La 6 grade.

Cine are nevoie de sfaturi, cu atât mai mult când vine vorba despre bere. Nu ca aş fi expert, dar am aflat secretul berii Guinness, pe care vi-l împărtășesc. Ei bine, Guinness se bea doar dacă are temperatura de fix 6 grade. Şi nu oricum. Se umple paharul trei sferturi, berea se toarnă la un unghi de 45 de grade. Apoi se lasă să zăbovească pâna când lichidul se linişteşte. La final, se umple paharul exact pana la buză. Debitul trebuie mai degrabă micşorat la finalul umplerii, ceea ce creează gulerul cremos, caracteristic, care durează până la ultima înghiţitură.

Gulerul nu ar trebui să depăşească marginea paharului, ci doar să o atingă. Campaniile recente de advertising susţin că ‘e nevoie de 119,6 secunde pentru a turna perfect‘. Aşteptarea e chinuitoare, dar deliciul efectelor ei secundare o compenseaza cu vârf şi… spumă.

Are un gust minunat, deşi am auzit şi păreri contrare. Mai ales dacă o bei în Irlanda. Poate la Dublin…. Aici se află şi galeria Guinness Storehouse, gândită să ofere o experienţă interactivă şi care pune la dispoziţie toate informaţiile despre Guinness. De cum intri în cladire, primeşti the pebble (o bucată de plastic transparent, care conţine o globulă din celebra bere), care te însoţeşte în parcursul ascendent pâna în vârful turnului şi pe care cineva ţi-o scanează în barul de la ultimul nivel, dându-ţi în schimb mult dorita licoare.

Comentarii

comentarii

Scroll to top