Distanțele sunt niște cuvinte

Am avut o săptămână remarcabilă. Da, noi toţi.

4 bănci din Statele Unite vor să plătească trezoreriei împrumuturile pe care le-au cerut şi primit acum câteva luni. India a trecut prin alegeri şi noul guvern aşteaptă învestirea, lucru care a provocat explozia ascendentă a cotaţiilor la bursa locală. Câțiva dintre cei mai bogați oameni ai planetei, în frunte cu Oprah, Gates și Buffet, s-au întâlnit într-o locație “supersecretă” și au pus la cale, cel puțin aparent, noi planuri de acțiuni caritabile. La scară globală, după cum ne așteptăm, având în vedere că participanții la întâlnire au o avere însumată de 125 miliarde de dolari.

Obama vrea să impună o reformă bancară pentru a oferi mai multe drepturi proprietarilor de carduri. E recesiune, însă lumea cumpără multă carte: Barnes & Noble a raportat o pierdere de “numai” 4% pe primul trimestru 2009 față de anul trecut.

La Cannes, lumea zâmbește crysis-free, Tarantino dansează pe covorul roșu, luat în brațe apoi de Brad Pitt, epuizând rapid cardurile foto și hardurile video. Și fardurile, too.

În România, festivalul de teatru politic și public continuă cu un episod ce ne înnoadă din nou lacrimile-n barbă, de râs și plâns, un episod de aviara gripa, fără pericole imediate pe termen scurt. Dar cui îi mai pasă de efectele pe termen lung? Mai ales azi, când ne dăm seama ce săptămână bună am avut?

O săptâmână în care Lucescu, un țigan și el acolo dacă ne luăm după Il Giornale, a câștigat Cupa UEFA. Și săptămâna asta, incredibil de frumoasă, mă face să ies pe balcon, să mă așez pe un scaun rabatabil, să-mi întind un pic picioarele – nu prea mult, ca să nu ajung în balconul de vizavi – și să-mi savurez cafeaua de sâmbătă dimineața deasupra șirului de mașini nemișcate pline cu oameni care vor la mall. Sau să “servească” un mic la munte.

Distanțele ce ne despart de catastrofe nu mai sunt măsurate în kilometri sau grade, ci în cuvinte. Până săptămâna viitoare, take care of aviara gripa!

Comentarii

comentarii

Scroll to top