Dineul ispăşiţilor

Nu ştim. N-am văzut. N-am fost acolo.

Prezentul scenariu, găsit pe o bancă dintr-un parc, conţine prezicerea unor eventuale dialoguri purtate de-a lungul unei scurtei şederi la o obscură casă boierească. Nerespectarea regulilor a condus la omor. Tentativa de părăsire a banchetului a condus la omor. Orice mişcare de contact cu exteriorul a condus la omor. Rândurile următoare descriu schematic sau scheletic felul în care anumite personalităţi şi-au dobândit titulatura de decedat.

Desfăşurător:

[Orice similitudine cu persoanele reale este pur intenţionată.

Maica Tereza va împărţi acelaşi pat cu Adolf Hitler. Patul nu va fi matrimonial, ci de o singură persoană, astfel că apropierea lor va produce foc, prelingându-se. Hitler este posedat de diavol. Maica Tereza înfăptuieşte un exorcism. Maria Tereza va primi pe toată durata banchetului doar carne de porc în sânge propriu. Estimăm că diversitatea de sânge va creşte în următoarele minute. Adolf Hitler va fi obligat să se iubească cum nu a iubit vreodată pe nimeni. Va ajunge la o iubire de sine atât de mare, încât îşi va picta propriul nud. Maica Tereza se va ruga la Dumnezeu în fiecare oră, lucru ce-l va enerva teribil pe Hitler. Maica Tereza moare din cauza răului existent în lume. Hitler va fi trăsnit de Dumnezeu din cauza actelor sale ne-ortodoxe. Totuşi, diavolul va scăpa şi de data asta.

Sigmund Freud şi Mircea Eliade vor fi separaţi de un zid de cărămidă, dar vor „convieţui” în aceeaşi cameră. Înainte de a fi trataţi după cum merită, vor fi serviţi cu deosebite specialităţi din zahăr ars şi unsoare, suc natural de fasole stoarsă prin tuburi de 3 ţoli şi suc ne-natural de pancreas măcinat, cu puţină pulpă. După cum se poate observa, rafinamentul acestor domni este, intelectualiceşte vorbind, transcendental. Freud va fi înecat în şobolani pentru a le observa comportamentul faţă de oameni. Nu va purta botniţă. Eliade va suporta chinurile şi urletele lui Freud, în timp ce e mâncat de viu de şobolani. Mulţumită neuro-psihologiei, Eliade va scrie pe baza morţii lui Freud o lucrare neuro-religioasă, în care demonstrează că religia atacă sufletul. Într-un ultim spasm, Freud exclamă printre dinţi: „oamenii sunt ca şobolanii”. Neurologic vorbind, este adevărată afirmaţia. Omeneşte vorbind, Freud e mort. Mircea Eliade îl cheamă neîncetat pe Dumnezeu. Când, într-o zi, Dumnezeu chiar a venit şi l-a luat cu el.

Elias Disney împreună cu Margot Fonteyn vor introduce în lumea desenelor animate baletul lemnos, care presupune următoarele: balerinele vor fi înlocuite de copaci, preferabil mesteceni, în jurul cărora se va broda o unduită bucată de material din blană de urs. Spectatorii vor fi daţi cu capul de pereţi, astfel încât să aibă impresia că balerina-copac se mişcă. Margot Fonteyn a refuzat orice fel de mâncare. Păi e frumos? În consecinţă, a fost forţată să mănânce un cal întreg. Elias Disney era de părere că balerina Margot, în vârstă de 28 de ani, e prea bătrână pentru el. Jignită, Margot Fonteyn şi-a dat ultima performanţă în materie de balet direct pe craniul lui Elias. Exact ca în poveşti.

Lui Papa Ioan Paul al II-lea îi este dată camera din subsolul casei. I-a luat mai mult de 10 ore până să ajungă la ea. Are la capătul patului o carte scrisă în limba poloneză de o damă de companie londoneză, cu titlul „Savurează-mă”. În proximitatea cărţii se află portretul lui Hitler. Din păcate, vom uita de existenţa lui. Oricum, ţinea post negru. Va supravieţui totuşi o perioadă, din picuri de ploaie. Papa Ioan Paul al II-lea va fi împuşcat de un rinocer siberian. Înainte de asta va cere să i se aducă tabloul Mona Lisei de Bobotează, pentru a o boteza în Monstruoasa Lisa. Din cauza frigului, Papa Ioan Paul al II-lea dă foc tabloului pentru a se încălzi, fapt pentru care este condamnat la moarte. Buzele Mona Lisei, cuprinse de focul iadului, ard în continuarea unui teribil omor de natură sfântă.

Margaret Thatcher se joacă „alabala-portocala” cu un pistol încărcat.

Etc. (…).

Ce risipă de mâncare şi de oameni!]

foto © thechronicle.ro

Comentarii

comentarii

Scroll to top