Masterclass David Lynch la Festival du film policier de Beaune 2013

La începutul lunii aprilie David Lynch a susţinut un masterclass la Festival du film policier din Beune. Ce părere are David Lynch despre Hollywood? De ce nu a mai regizat nici un film în ultimii 7 ani? În ce circumstanţe i-au venit ideile pentru filmul Blue Velvet şi serialul Twin Peaks? Cum se alege actorul potrivit pentru un rol? Cum l-a întâlnit pe Kyle MacLachlan şi Angelo Badalamenti, şi cum a instruit-o Angelo pe Isabella Rossellini să cânte Blue Velvet cum trebuie? Cum filmezi o scenă de sex? Acestea sunt câteva din întrebările la care David Lynch a încercat să dea un răspuns sau, la fel de bine, întrebări la care a evitat să dea un răspuns. Cele cinci înregistrări cuprind fragmente din majoritatea filmelor lui Lynch (Blue Velvet, Twin Peaks: Fire Walk With Me, Mulholland Dr., Inland Empire), ulterior comentate.

Trei afirmaţii din cadrul masterclass-ului cu rezonanţă puternică:

1. Dune (1984) – a heartache and a failure in many ways. Blue Velvet (1986) was done in total freedom and no where to go but up.

2. Twin Peaks is a real place and all the characters are real.

3. In life there’s a thing called sex and in life there’s a thing called sadness.

[Prima parte a înregistrării; următoarele patru pot fi urmărite prin redirecţionare către YouTube.]

—————

PS Lynch este pe coperta lunii aprilie a revistei Esquire Russia. Cine ştie rusă poate răsfoi conţinutul numărului aici; interviul cu Lynch este la paginile 110-115.

Comentarii

comentarii

Scroll to top