Grijă la reputație

Cu toate adunate, mă simt ca la 100 de ani, mulțumesc de urare. Evoluția durerii și a bolii e fără cusur. Dar nici un beteșug nu m-a lăsat cu buzunarele goale. Am niște crampe musculare de-mi vine să răzuiesc pereții cu pumnii, mâine știu că o să mă doară și mai tare (la mine totul se află în pantă evolutivă). Gingiile mi-s prăjite. Azi noapte am încercat să mănânc un senviș în pat, mi s-a fărâmițat tot în poală, cu așa poftă, interes și agitație l-am mâncat. Ce să mănânc? Urăsc ideea de corp. Norocul meu a fost c-am găsit într-o geacă pe care n-am mai purtat-o de câteva luni o ciocolățică Kinder. Voiam, cred, să i-o dau unei fete, dar cine știe de ce a rămas în buzunarul meu, cine știe ce mi-a făcut. Asta mi se pare o tragedie, că am ajuns să mănânc eu ciocolățica Kinder. (Dacă îmi mișc corpul 1 cm, mă doare.) Ieri seară am avut (din nou) o „sclipire de geniu” (n-am megafon acasă, că altfel sclipirea vă trezea pe toți din somn). Stăteam deci întins în pat și ba mă văitam, ba ațipeam, ba mă uitam în gol, și atunci mi-am dat seama de un lucru legat de Tarantino & reputație. Pentru Tarantino: our reputation precede us. Această vorbă apare în Kill Bill, dar și în Inglourious Basterds, de mai multe ori. Și am molfăit la ea, și chestia e că nu vrei să ajungi faimos într-un film de Tarantino. Am analizat, și celor care li s-a spus, în film, „reputația ne-a luat-o înainte”, nu au sfârșit bine! Mai precis au murit.

În Inglorious Basterds, în scena care se petrece în restaurant, Frederick Zoller o prezintă pe Emanuelle Mimieux lui Goebbels:

Zoller: Emanuelle Mimieux, I would like to introduce you to the minister of propaganda, the leader of the entire German film industry, and now that I’m an actor, my boss, Dr. Joseph Goebbels.
Goebbels: Your reputation precedes you, Fräulein Mimieux.

Mai departe, își face apariția și Hans Landa când ceilalți se pregătesc să plece:

Landa: Actually, in my role as security chief of this joyous German occasion, I’m afraid I must have a word with Mademoiselle Mimieux.
Zoller: What sort of discussion?
Landa: That sounded suspiciously like a Private Soldier questioning the order of a Colonel. Or am I just being sensitive?
Zoller: Nothing could be further from the truth, Colonel. Your authority is beyond question. But your reputation does precede you.

În cele ce urmează, puteți urmări în Kill Bill ce pățesc cei cărora reputația le-a luat-o înainte (atenție la dialogul de la începutul scenei):

în imagine: ștrudelul cu frișcă al colonelului SS Hans Landa.

Comentarii

comentarii

Scroll to top