From the creators of danielcristeaenache and Brand: Canonul

De astăzi puteţi citi platforma Canonul iniţiată de adulţi radicali. Canonul a debutat cu patru articole semnate de Ionuţ Chiva (OMFG, l-a tras curentul pe Claudiu!), Dan Sociu (Miss Suferinţa 2012), Cătălin Lazurca (Prelipceanu, unisexul şi spaima) şi Mihai Duţescu (Etno Dark Kitsch Folk: Teodor Dună: „de-a viul”).

Manifestul Canonului:

Dacă am avut ceva în comun, noi, generaţia asta crescută în 90, mai grungistă, a fost un dispreţ pentru marii scriitori ai timpului nostru, pentru Uniunea lor şi pentru mafiotismul mainstreamului literar de atunci.
Nu mai ştim exact cum e cu mafiotismul de cînd ne-am dus pe la casele noastre, credem că e bine, dar restul în mod sigur e la fel şi e bine.

Floarea tinerimii a abandonat spiritul critic care făcea ravagii prin baruri odată ce a schimbat masa din bar cu pupitrul de lectură din bar.
Impostura e la locul ei, am intrat în zodia asta hipioată plină de armonie şi oameni frumoşi, toţi suntem oameni frumoşi, nu mai e nimeni greşit şi nu mai greşeşte nimeni cu nimic, este supa călduţă în care impostura e la ea acasă.

Ne interesează toate astea? Da şi nu, mai degrabă ne produce plăcere să mai futem sporadic la mainstream, destul de sporadic cît o reuniune a foştilor colegi de liceu.

Nu ne facem iluzii, impostura o sa fie bine, pentru că aşa e lumea asta lăsată de la Dumnezeu, dar ne produce o foarte mare plăcere să stăm toţi pe terasa casei unuia dintre noi cînd se face seară şi să tocăm cu un pahar de ceva în mînă la oamenii frumoşi.

Vă vorbeşte core-ul clubliterar, cei care au făcut situl fals danielcristeaenache şi situl brand. Cîţiva dintre noi, poate cei mai mulţi, avem peste 30. Stăm pe terasa aia, unii pe scaune, alţii întinşi pe canapea, în fotolii, cu un pahar de ceva în mînă şi ne place la nebunie să futem sporadic, ca şi cum ne-am întîlni din cînd în cînd după liceu, închipuiţii şi preţioşii, este plăcerea noastră.

Vă vorbesc cei care au făcut danielcristeaenache şi brand – trebuie să futem uneori cu calm şi graţie la oamenii frumoşi.

Keep calm and calme, luxe et volupte.

—————–

Adresa Canonului: www.canonul.net

Şi, din partea noastră, cu dedicaţie:

Comentarii

comentarii

Scroll to top