Mihaela Michailov

mihaela_mihailovMihaela Michailov a absolvit Facultatea de Litere, Universitatea Bucureşti, în 2000, studii aprofundate în domeniul literaturii comparate în 2001 şi master de scriere dramatică la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică în 2008. Din 2009 este doctorand la UNATC.

Mihaela Michailov este dramaturg şi critic de artele spectacolului. Publică articole în cele mai importante reviste culturale din România.

A obţinut o bursă de dramaturgie oferită de dramAcum pentru piesa Mi-e frică, spectacol-lectură regizat de Radu Apostol la Teatrul Foarte Mic.

A cîştigat Premiul UNITER pentru cea mai bună piesă a anului 2006 – Complexul România -, montată la Teatrul Naţional din Bucureşti de către regizoarea Alexandra Badea.

În octombrie 2008 a avut loc, la Teatrul Foarte Mic, premiera spectacolului Interzis sub 18 ani, pe textul Mihaelei Michailov, în regia Ioanei Păun.

În martie 2009, Alexandra Bandea i-a pus în scenă, la Teatrul Naţional Mihai Eminescu din Timişoara, textul Cum traversează Barbie criza mondială.

A colaborat cu regizorii Alexandru Dabija, Radu Nica, David Schwartz.

A făcut parte din mai multe jurii naţionale şi internaţionale de teatru şi dans.

Din noiembrie 2008 este selecţioner la categoria ’’Şcoli de Teatru’’ din cadrul Festivalului Pledez pentru tine(ri), Piatra-Neamţ.

Din octombrie 2009 este selecţioner unic al Festivalului Dramaturgiei Româneşti de la Timişoara.

În aprilie 2009 a fost invitată de Teatrul Lark din New York şi de Institutul Cultural Român din New York pentru o lectură a textului său, Mi-e frică, şi pentru o dezbatere despre noua dramaturgie.

În iulie 2009 va fi bursier la Royal Court Theatre, unde a obţinut o bursă de dramaturgie.

Comentarii

comentarii

Scroll to top