Peugeot Wifi

peugeot-interiorPeugeot aduce internetul în maşinile sale. Asta au anunţat francezii, cu doar o zi înainte de deschiderea salonului auto de la Frankfurt.

Nu este vorba de o inovaţie tehnologică fantastică, ci mai degrabă de implementarea unei tehnologii existente. Şi internetul nu vine de la Peugeot. El vine de la reţeaua 3G sau 3G+ la care este abonat posesorul de Peugeot şi este dependent de acoperirea operatorilor.

Iată despre ce este vorba. Producătorul implementează în maşinile sale o reţeau wifi la care au acces toate dispozitivele compatibile (telefoane, computere, console etc).  Maşina dispune de un port USB şi de un stick în care se poate introduce SIM-ul clientului. Dacă totul merge bine, maşina se conectează la internet prin intermediul SIM-ului şi permite conectarea tuturor dispozitivelor.

Pentru început, unitatea wifi o să fie prezentă opţional pe modelul 5008, dar în viitor se va putea adăuga şi la alte modele ale companiei. Preţul nu a fost comunicat şi nici nu se ştie dacă sistemul de operare al maşinii poate fi înlocuit cu Linux…

Comentarii

comentarii

Scroll to top