The Unexpected Guest: Liverpool Biennial 2012

Liverpool Biennial, curatoriat în acest an de Sally Tallant, este cel mai mare festival festival de artă contemporană din Marea Britanie, desfăşurându-se pe parcursul a zece săptămâni, o dată la doi ani. La ediţia anterioară, Liverpool Biennial a înregistrat şase sute de mii de vizitatori, o statistică suficientă pentru a include o nouă capitală în harta artelor vizuale. Spaţiile expoziţionale The Cunard Building, Tate Liverpool, The Monro, The Bluecoat, Everton Park, Victoria Gallery and Museum sau The Royal Standard găzduiesc lucrările a peste şaizeci de artişti internaţionali, printre care Doug Aitken, David Adjaye, Rhys Catham, Jorge Macchi şi Oded Hirsch. Tema centrală a Liverpool Biennial 2012: The Unexpected Guest este ospitalitatea. Evenimentul care a deschis bienala a fost un concert electric performat de o orchestră de o sută de chitarişti (Rhys Catham).

Liverpool Biennial 2012 îşi aşteaptă vizitatorii până în 25 noiembrie a.c. www.biennial.com

Istoric fotografii:

1. Patrick Murphy, Belonging, 2012, Courtesy of The Walker Art Gallery Photo Mark McNulty.
2. Akram Zaatari, Photo: (Tomorrow), Tomorrow everything will be alright, HD, video, 2010.
3. Kohei Yoshiyuki, Photo: Untitled, 1971, From the series The Park, Copyright KoheiYoshiyuki, Courtesy Yossi Milo Gallery, NY.
4. Oded Hirsch, The Lift, 2012, Courtesy of Liverpool ONE, Photo: Jerry Hardman-Jones.
5. Mona Hatoum, Welcome.
6. Incheon Terra Galaxia Aerotropolis, Home and Away, Photo: Yuk Suknam, pinkroom, mixed media, dimension variable, 2012.
7. Nadia Kaabi-Linke, Parkverbot, 2010, The Cunard Building.

sursă fotografii: Liverpool Biennial

Comentarii

comentarii

Scroll to top