The Phaidon Archive of Graphic Design

The Phaidon Archive of Graphic Design cuprinde 500 de concepte grafice, în format A4 (cărţi, ziare, reviste, reclame, logo-uri, corporate design), însumând 3000 de ilustraţii color, 300 de ilustraţii alb-negru, băgate într-o cutie hardback şi aranjate în ordine cronologică, după designer, alfabetic sau după subiect (tu decizi). Cântărind 13 kg, The Phaidon Archive of Graphic Design este ultimul răgnet în materie de ghiduri de referinţă pentru designerii profesionişti.

În textul introductiv al Arhivei, Phaidon argumentează că a preferat să editeze în acest format (fiecare design grafic pe pagină dublă A4), şi nu în cel al unei cărţi de 1000 de pagini, pentru că permite o analiză comparativă (mai) facilă între lucrări la distanţă de secole. Arhiva se încadrează între 1377 – 2012, de la Biblia lui Gutenberg şi Cronicile din Nürnberg, la revista dot dot dot şi festivalul de artă Documenta (13). Tentaţia, spun unii, de a digitaliza această arhivă a fost foarte mare, aşa că nu ne putem decât bucura că print-ul nu a căzut la datorie.

A typographic box of delights. Vogue

Creative blocks are best dissolved by flipping through examples of great work, and in that regard, this box could serve as a gigantic magic pill. Selectism

The Phaidon Archive of Graphic Design costă 140 de lire şi poate fi comandată de aici.

Comentarii

comentarii

Scroll to top