Superstar, Iubire

Lui Andy Warhol îi plăcea cuvântul „superstar”. Îl folosea cam cu aceeaşi frecvenţă cu care americanii au folosit cuvântul compus „terorism-Saddam”, după atentatele de la 9/11. Pentru Warhol, orice drag queen condamnat de societate, care trecea pe la The Factory era, nu doar un simplu „star de cinema”, ci un „superstar”.

Fran Lebowitz, cea care a avut curajul (nu îndrăzneala!) să spună că „ştie totul”, îl învinuia pe Andy Warhol pentru moştenirea (a se citi povara) pe care ne-a lăsat-o. Spunea ea, he made fame more famous. Celebritatea, completa Fran, nu a fost un „bun” pe care oamenii căutau să-l „aibă la purtător”, decât după ce Warhol a abuzat de acest cuvânt-emblemă, până la saturaţie.

Între 29 noiembrie – 4 decembrie, KiwiArts Group a prezentat la SCOPE Miami expoziţia Before They Were Famous: Behind The Lens Of William John Kennedy, o colecţie de fotografii cu pionierii curentului pop-art, Andy Warhol şi Robert Indiana, „dezgropată” după peste 50 de ani de la capturare. Cu acordul scris al KiwiArts Group, TheChronicle.ro vă oferă înspre delectare câteva fotografii ale uneia dintre cele mai importante expoziţii ale acestui an.

Istoricul fotografiilor lui W.F. Kennedy (de la dreapta la stânga, în jos):

1. Warhol Holding Marilyn Acetate I. The Factory, New York City, 1964.

2. Robert Indiana Holding Love. Coenties Slip Studio, New York City, 1964

3. Andy Warhol and Robert Indiana. Museum of Modern Art, New York City, 1963.

4. Warhol with Self Portrait SB, Factory Fire Escape II. The Factory, New York City, 1964.

Exprim mulţumiri către KiwiArts Group pentru intermedierea interviului cu William John Kennedy, pentru press-release şi imagini.

Comentarii

comentarii

Scroll to top