Premiu prins cu Arcana

Arcana, pentru închipuita însemnare a unui bătrân îndrăgostit, va intra în mintea şi în Jurnalul unui bătrân amant de Marcel Mathiot. Felicitări Arcana, felicitări Ligia şi Adria!

(numai doamne şi domnişoare – bizară coincidenţă)

Arcana:

,,Cine a creat oare acest labirint al nesiguranţei, acest templu al trufiei, acest urcior de păcate, acest ogor semănat cu mii de vicleșuguri, această poartă a iadului, acest coș plin până la refuz de șiretlicuri, această otravă care aduce cu mierea, acest lanț care îi ține pe muritori înlănțuiți de pământ: femeia?”
… Nu mi-aș fi permis să închei într-un alt fel.
Știi, îmi place să cred despre mine că sunt urmașul lui Alexis Zorbas. Că am iubit fiecare părticică din femeile cu care am fost. Da, mi s-a spus că am fost un nesăbuit, un egoist, că ar trebui să îmi văd de treburile mele. Mi-am permis să îmi caut fericirea, care chiar dacă era temporară. Pentru mine erau de ajuns îmbrățișarea caldă a unei femei, un surâs sau o privire cu subînțeles…
Te vei întreba de ce am ales un sfârșit așa de furtunos, mai ales după ce te-am primit în gândurile mele, te-am lăsat să te așezi comfortabil și ți-am înșirat amintirile mele. Nu mai am cu ce să te surprind, îmi cunoști iubirile, temerile, chiar și ticurile. Nu mă voi întreba dacă mă vei judeca sau nu. Până la urmă ai tot dreptul. Mi-am trăit viața cum am crezut eu mai bine și nu regret nimic. Vreau doar să îți aduci aminte de mine: un bătrân nebun care a iubit. Dintotdeauna.

Comentarii

comentarii

Scroll to top