În faţa unei Tebe pline

EnescuAm ratat spectacolul “Oedipe” din deschiderea Festivalului Enescu, dar nu l-am ratat pe cel de ieri, de pe scena Operei Române, cu Ştefan Ignat, bariton, prim solist. Un spectacol co-produs de  Theatre du Capitole de Toulouse şi Opera Română, acompaniate de Orchestra şi Corul Operei Române.

Un spectacol magnific, puternic, magnetic. Un cor sublim care cânta pe scenă întrebările spectatorului, care asmuţea drama către participanţi – deopotrivă solişti şi spectatori, care domolea tulburarea şi anunţa discret, paradoxal, tragedia. O tragedie care a încântat, un Ştefan Ignat care a strălucit şi s-a dăruit incredibil. Voci pline şi împlinite, un spectacol extrem de matur şi bine conturat, pentru cunoscători dar şi pentru profanii dornici de călătorii iniţiatice, profani printre care cu umilinţă mă număr.

Orchestra a strălucit sub bagheta dirijorului Oleg Caetani. Corul Operei a încântat sub conducerea maestrului Stelian Olariu. Amândoi au fost decoraţi de Preşedinţia României pentru serviciile aduse culturii române.

O Operă plină până la refuz, un spectacol unic şi… foarte, FOARTE mulţi tineri în audienţă. Bravo!

Comentarii

comentarii

Scroll to top