O, trânteşte uşa serii

Păcat că atâţia fotografi (mai nou, fotograf = posesor de aparat foto) posedă talentul pe care îl au la fotografiat cabinele foto automate. Să le urăm noapte veşnică (fără blitz!) acestor impostori şi să întâmpinăm câştigătorii burselor Fundaţiei Alexia. Marele premiu (bursă profesională în valoare de 15000 de dolari) l-a obţinut fotograful Abir Abdullah pentru seria fotografică care documentează clasa muncitoare afectată de incendiile devastatoare din Dhaka, capitala Bangladeşului. Abdullah a fost angrenat înainte în proiecte fotografice recunoscute, privind inundaţiile Gangelui sau participanţii de la eliberarea Bangladeşului din 1971. Sara Naomi Lewkowicz a primit o bursă de studii (+1000 de dolari) la Universitatea din Londra pentru reportajul ei asupra violenţei domestice, văzută ca o consecinţă a problemelor sociale. Dijana Muminovic a fost recompensată, la fel, pentru reportajul ei asupra urmărilor genocidului petrecut la graniţa dintre Serbia şi Bosnia-Herţegovina. Trei premii adiţionale au fost acordate lui: Souvid Datta, pentru investigaţia vieţii de mahala din Sonagachi, India; lui Annie Flanagan, pentru studiul ei legat de violenţa sexuală; şi lui Andrew Renneisen pentru documentarea aspectelor criminalităţii din Camdan, New Jersey.

Fondată în memoria Alexiei Tsairis, fotojurnalistă ucisă într-un atac terorist pe vremea când era studentă, Fundaţia Alexia oferă sprijin tinerilor fotografi prin acordarea unor burse financiare şi de studii.

Fotografiile sunt semnate de: Annie Flanagan (Lauréats 2013 de la fondation Alexia), Abir Abdullah (1st Prize Pro ), Sara Naomi Lewkowicz (1st Student Prize), Dijana Muminovic (Lauréats 2013 de la fondation Alexia), Souvid Datta (Lauréats 2013 de la fondation Alexia), Andrew Renneisen (Lauréats 2013 de la fondation Alexia).

Comentarii

comentarii

Scroll to top