O enciclopedie a imaginaţiei

352e463ca0af

Apărută în anii 1970, Codex Seraphinianus este un combustibil pentru împătimiţi ai formei (p.s. ce scrie în ea nu are nici o logică, la fel cum nici diamantele nu au nici o logică). Codex Seraphinianus a fost scrisă (şi desenată) cu intenţia de a nu putea fi citită, deci înţeleasă. Lucrarea pare să ascundă marele secret, marea premoniţie, dă impresia că premerge chiar apariţia omului, dar nu. Este pur şi simplu o explozie a imaginaţiei. Autorul ei, Luigi Serafini, de meserie arhitect şi designer, a avut nevoie de treizeci de luni pentru a o termina, ceea ce e un record, având în vedere estetica perfectă (caligrafie, desen + mister).

În sutele de pagini ale Codexului putem găsi faună şi floră bizare (adică din două zări), un alfabet construit pe baza unui mix al sistemelor de scriere oriental şi occidental, anatomii şi ce vă mai trece prin cap, sau nu. Mai mulţi lingvişti au încercat să spargă „codul” Codexului, dar Serafini le-a explicat că nu poate fi spart

because there is no meaning behind the script.

Prin acest alfabet, Serafini a vrut să inducă cititorului senzaţia pe care o are un copil atunci când citeşte pentru prima dată.

Ediţia aniversară a Codex Seraphinianus poate fi deja precomandată de pe Amazon, lansarea fiind pe 29 octombrie. La momentul ăsta, dispune şi de un discount de 40%. Prima ediţie valorează deja 10 000 de lei. Faceţi şi voi un calcul şi luaţi-o de pe-acum la 75 de dolari. Peste ani, cine ştie. Codex Seraphinianus poate fi comandată de aici.

codex06

Codex-Seraphinianus-3

Codex-Seraphinianus

CodexSeraphinianus.pdf-pages

codex

Comentarii

comentarii

Scroll to top