Ioan Holender la librăria Humanitas Kretzulescu

Vineri, 9 decembrie, ora 18.00 Librăria Humanitas Kretzulescu ne aşteaptă la o nouă întâlnire cu maestrul Ioan Holender. Plecând de la volumul Spuse, trăite, dorite. Amintiri, apărut la Editura Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Ioan Holender va răspunde întrebărilor publicului şi va susţine o sesiune de autografe. Moderatorul discuţiilor este doamna Cristina Comandaşu, redactor-şef adjunct Radio România Muzical.

Ioan Holender este o personalitate marcantă în peisajul cultural internaţional: a ocupat funcţia de director al Operei de Stat din Viena (Staatsoper) între 1 aprilie 1992 şi 30 august 2010, fiind la conducerea acestei prestigioase instituţii pentru cea mai lungă perioadă din istoria sa. De asemenea, în 2007, 2009 şi 2011 a fost preşedintele şi directorul artistic al Festivalului Internaţional “George Enescu”.

“Cu zece ani în urmă, în 2001, am terminat De la Timişoara la Viena, o carte în care descriam circumstanţele plecării mele din Timişoara şi primii mei ani în pribegie, sfârşind cu primii zece ani în fruntea Staatsoper. De această dată încerc o reluare a începuturilor şi o continuare a celor petrecute la Staatsoper, în afara ei şi în lunile de după ce am părăsit-o. În timp ce atunci, aflat în plină activitate, a trebuit, vrând-nevrând, să iau în considerare şi să menajez pe unul sau pe altul, de data aceasta nimic şi nimeni nu m-a împiedicat să descriu şi fapte neplăcute unuia sau altuia. Cele două carţi se întregesc, iar acest volum rotunjeşte povestea activitaţii mele la opera vieneză.”Ioan Holender.

Comentarii

comentarii

Scroll to top