Flaut și pian la Sala Radio

Azi, 25 februarie 2011, ora 19, la Sala Radio, flautistul Matei Ioachimescu și pianistul Horia Maxim susțin un recital cameral: o transcripție pentru flaut și pian a sonatei atât de iubită a compozitorului francez Cesar Franck, precum și sonata  “Undine” a lui Carl Reincke, balada de Frank Martin și mult apreciata sonată a tânărului compozitor român, Cristian Lolea.

Matei Ioachimescu, născut la București, într-o familie cu bogată tradiție muzicală, a început studiul pianului de la vârsta de cinci ani, iar flautul l-a descoperit nouă ani mai târziu, cu profesorul Vasile Ganțolea la liceul de muzică “George Enescu” din Bucuresti. A studiat flautul la “Universität für Musik und Darstellende Kunst” din Viena, la clasa de solistică a renumitei profesoare Barbara Gisler Haase și s-a perfecționat cu profesorii Ion Bogdan Ștefănescu, Pierre-Yves Artaud,  Heidi Peter Indermühle, Virgil Frâncu și Renate Armin Greiss. Este “Magister Artium” al Universităţii din Viena şi laureat al multor premii şi burse internaţionale şi româneşti.

Concertează ca solist și ca membru al mai multor formații camerale pe scene importante din țară și din lume. Este membru al Dot.DUO împreuna cu chitaristul rus Oleg Dergilev si membru al Filarmonicii “George Enescu” din București. Matei Ioachimescu este profesor invitat al “Up Bow Summer Academy” din Viena şi al cursurilor internaţionale de flaut de la Bistriţa.

Considerat a fi unul dintre cei mai buni pianiști ai generației sale, Horia Maxim abordează un repertoriu vast, atât ca solist concertist – colaborator al majorității orchestrelor simfonice din Romania, sub bagheta unor prestigiosi dirijori – cât și ca partener al unor importanți interpreți români și străini, in diferite ansambluri camerale. Maiestria sa pianistica a fost apreciata și in recitaluri si concerte susținute in importante săli de concert de pe trei continente. Lista repertoriului său solistic este impresionantă în timp ce programele camerale oferite publicului conțin lucrări de mare anvergura pianistică, începând cu Bach și Händel, continuând cu Liszt si încheind cu cei mai apreciați compozitori contemporani. Laureat al multor concursuri nationale și internaționale, Horia Maxim a realizat numeroase înregistrări pentru radio si televiziune, interpretând, printre altele, un număr semnificativ de lucrari in primă audiție.

Horia Maxim a început studiul pianului la Liceul de muzică “George Enescu” din Bucuresti, sub îndrumarea profesorului Mircea Costache și a fost finalizat cu diploma de Masterat a Universitații Naționale de Muzică din București, avându-i ca profesori de pian pe Delia Pavlovici si Dan Grigore. A participat la cursuri de măiestrie pianistică în Austria și Germania.

Comentarii

comentarii

Scroll to top