Dacă tot te duci, fii acolo

ideoDe când există The Chronicle, am susținut Festivalul Național de Teatru Tânăr Ideo Ideis din Alexandria. Și bine am făcut. Sunt puține proiecte în care am crezut orbește încă de la început, pentru că proiectele sunt oamenii, nu ce pun ei într-un program. Și poate ne-am înșelat (?). Dar nu s-au înșelat atâția maeștri (și nu sunt condescendent) care s-au dus, au participat, au jurizat, au jucat, au împărtășit, au experimentat.

Bun, acum Ideo Ideis se deschide către oricine vrea să spună, dezvolte, experimenteze ceva prin artă. Cum mi-au zis și ei: intră pe site (aici), alege-ți un pachet și spune-le organizatorilor că te duci*.

Sunt evenimente deja specifice: ateliere de teatru tânăr, competiția de teatru tânăr, spectacole de teatru profesionist, master class-uri, Cinemateca Târzie și Seara Povestitorilor. Noutatea e că ediția de anul ăsta include și ateliere noi de măiestrie: coregrafie, dramaturgie, muzică și ritm, scenografie și educație vizuală, ateliere dedicate celor care vor să-și exploreze și alte forme de expresie artistică. Toate acestea sunt deschise atât trupelor de liceeni care participă la competiția de teatru tânăr, cât și oricărei persoane care vrea să trăiască experiența Ideo Ideis.

Sfatul meu, dacă tot te duci, fii acolo!

*Termenul limită de înscriere pentru vizitatori este 15 iulie 2013.

Comentarii

comentarii

Scroll to top