Exotic, sălbatic, exuberant

Instalația lui Carnovsky, RGB: The Jungle, își face bagajele pentru a traversa oceanul. În instalațiile sale, Carnovsky preia sample-uri de gravuri din documente de istorie naturală din secolele al XVI-lea și al XVIII-lea (Aldrovandi, Ruysch, Linneus, Bonnaterre), adoptă tematica metamorfozei sau a junglei, explorând cu precădere timpurile nopții. Proiectul RGB se folosește de filtre și lumini colorate pentru a ascunde și dezvălui imagini renderizate prin modelul RGB (roșu, verde și albastru), model aditiv al culorilor de bază. Această metodă se joacă cu percepția umană asupra culorii, păcălind ochiul, dezvăluirea și dispariția imaginilor fiind direct controlată prin reflecția luminii (a se vedea video-ul de mai jos).

Carnovsky este pseudonimul artiștilor milanezi Francesco Rugi and Silvia Quintanilla.

Instalația RGB: The Jungle este prezentă pentru prima dată în Statele Unite, și poate fi vizitată la Space Gallery, 538 Congress St., Portland, ME 04101, până în data de 19 septembrie 2012.

Imaginile de mai jos reproduc diferite instalații RGB ale lui Carnovsky, din Paris, Londra, Berlin și Milano, din perioada 2010-2012.

foto © Carnovsky, Luca Volpe, Alvise Vivenza, Jeff Metal (courtesy of Jaguarshoes collective)

Comentarii

comentarii

Scroll to top