117 scriitori români

Fotografiile lui Mircea Struţeanu nu sunt portrete cu scriitori, ci peisaje cu scriitori. Spaţiile în care au fost făcute arată că fotograful şi-a lecturat subiecţii şi că în acest album schițează o descriere vizuală plină de subtilităţi şi detalii neaşteptate. Într-o ţară care-şi ignoră scriitorii, proiectul lui e mai mult decât binevenit. E un tribut adus celor mai tăcuţi dintre artiştii români, care-şi publică prozele şi versurile în tiraje nedrepte (Cosmin Bumbuț).

În general locurile și cadrele au fost alese întâmplător. De cele mai multe ori m-am lăsat condus către anumite situații, nu de puține ori în locuri complet noi. N-am ținut cont de ora din zi și nici n-am căutat lumina perfectă dinainte. Uneori am pozat în cea mai dură lumină de la prânz, în plin soare, în contre jour. Alteori în lumină foarte slabă sau lumină de bec murdar. Mi-am propus să descopăr ce-mi oferă momentul respectiv, ce-mi transmite fiecare persoană și cum putem comunica. Fotografiile din album sunt rezultatele acestui triunghi (Mircea Struțeanu).

Albumul de fotografie 117 scriitori români a apărut la Editura Publica, în ediţie bilingvă, română-engleză. Fotografiile sunt semnate de Mircea Struțeanu. Albumul poate fi comandat de aici.

În fotografii apar: Eugen Negrici, Andrei Pleşu, Bogdan Ghiu, Emil Brumaru, Filip Florian, Gabriel Liiceanu, Matei Florian, Mircea-Horea Simionescu, Norman Manea, Răzvan Ţupa, Simona Popescu, Mircea Cărtărescu.

Sursa fotografiilor: www.struteanu.com

Comentarii

comentarii

Scroll to top