Şi dinozaurii se dezgheaţă, nu-i aşa?

Sunt un mare fan al filmelor de desene animate, din toate timpurile. Ale lor şi ale mele. Filmele de animaţie contemporane au devenit rivalele producţiilor clasice: găseşti acţiune, umor de cea mai bună calitate şi la tot pasul, actori (voci) de primă mărime, romanţă… Dincolo de toate astea, animaţia modernă a devenit o capodoperă a tehnicii (cea mai avansată dintre tehnici), capodoperă realizată cu bugete uriaşe (Shrek 3 a avut un buget de 160 milioane $ şi a produs 800 de milioane $!!), cu cei mai buni designeri, cu studii de piaţă, cu armate de PR şi marketing, cu industrii orizontale care absorb şi rulează şi ele sute de milioane de dolari, inovaţii, leagă miliarde de oameni, creează aspriaţii, modele ş.a.m.d.ice_age_1

Animaţia te prinde. De mic. Apoi ca adolescent. Apoi ca familist, burlac, animal social sau însingurat. La fel se întâmplă şi cu seria Ice Age, acum cu episodul al 3-lea, „Apariţia dinozaurilor”. Am experimentat şi vizionarea 3D care e spectaculoasă, deşi se vede că filmul nu a fost gândit dinainte pentru trei dimensiuni.

Ice Age 3 continuă seria de aventuri a prietenilor Sid, Manny şi Diego, cei care formează „haita”, sau familia, în termenii noştri. Totul se învârte – cu o viteză mai ameţitoare decât în episoadele precedente – în jurul valorilor pe care le întâlneşti în peliculele sănătoase: curaj, prietenie, loialitate, încredere, speranţă. Manny se pregăteşte de viaţa de familie, plecând, în acelaşi timp, să-l salveze pe Sid, mereu în încurcătură şi convingându-l pe Diego că locul cel mai bun e tot în haită. Scrat, veveriţa cu dinţi – sabie, e tot mai elastică, mai alunecoasă, mai rapidă şi mai isteaţă. Şi e şi îndrăgostită. Îndrăgostit, mă rog, că tot aflăm că e băiat…ice_age_2

Astăzi, personajele din desenele animate fac parte din viaţa noastră. La propriu. Sid are cont de twitter. Manny vorbeşte prin toate magazinele de jucării. Toţi apar pe la petreceri. Sunt prezenţi pe PC, Xbox, PS3. Jocuri, gadgeturi, widgeturi, păpuşi, caiete, insigne.

Ice Age: Apariţia dinozaurilor e ca un oraş în care vrei să te întorci. Lumea în care vrei să trăieşti. Şi, dacă te face să râzi, e un film mare.

Comentarii

comentarii

Scroll to top