Programul Rabla pentru vacanţe

Aveți o vacanță mai veche de 20 ani?

Mîncaţi cireșe, dormeaţi în camere mucegăite, aveaţi în buzunar două sute de lei şi eraţi stăpînul lumii. Lumea nu ştia asta, dar de aceea există teoria conspiraţiei.

Mai păstrați fotografiile de atunci?

Mîncaţi doi mititei cu muştar şi pe atunci încă vă mai plăcea să beți o bere rece, pe lîngă voi treceau turişti, ieşeau din magazinele din care puteai să cumperi doar cu valută, ambalajele de wrigley’s vi se păreau cele mai frumoase din lume, iar apoi pachetul de Camel fără filtru.

Din vremea cînd nu existau activiști politici și informatori, e timpul să te gîndești ce o să faci în viitor, trădările erau mici și nu le puneai la suflet, iubirile erau definitive.

Unde se întîmpla asta?

Vino cu vacanța ta veche și ai reducere de 30% la o vacanță nouă.

Pe vremea aceea nu existau pentru tine decît un rucasc, mersul trenurilor, auto-stopul, o fată – la cîteva sute de kilometri distanță și Carpați fără filtru, rar cîte o cubaneză, Shakespeare și Poe. Foșnirea mătăsoasă a mărilor cu sare.

Dăruiește-ne nouă hîrbul de motor al tinereților tale din care se scurge uleiul ars, mirosind a sîni albi, albi, albi, Unde se întîmpla asta?, a revolte și dezamăgiri, vino cu pielea ta ruginită strînsă în jurul privirii tale exasperate, platoșă tăbăcită și adesea neputincioasă pentru principii zbîrcite, trădări și dezamăgiri, hai,

Vino, Vino și te vei bucura de o vacanță cum niciodată nu va mai fi!

Comentarii

comentarii

Scroll to top