David Možný la Centrul Ceh şi MNAC

Din 2000, de când a început să lucreze cu imagini generate pe computer, Možný a vizitat în repetate rânduri Bucureștiul, munca de cercetare ducând la realizarea unuia din cele mai cunoscute proiecte ale sale – Rahova.exe_test (2008).

Proiectul se bazează pe înregistrările luate în cartierul bucureștean Rahova – simbol al utopiei urbane și al eșecului în legătură cu trecutul socialist al țărilor din Europa Centrală și de Est. Video-ul realizat surprinde greșelile de producție de masă, de simulare, imitare a componentelor arhitecturii clasice și utilizarea lor bizară în arhitectura pre-fabricată din anii ’70. Prin deconstruția digitală a imaginii, multiplicării și combinării părților ei, Možný recrează realitatea socialistă a acestor locuințe și oferă privitorului o onirică, chiar dacă un pic apocaliptică, viziune.

Expoziția se numește „Rahova”, deși va conține mai multe lucrări, grupate în jurul unor cuvinte cheie ca golire, urbanism, levitație, uitare, beton, folosind nenumărate mijloace: video, sunet, lumini, obiecte, fotografii.

Aşadar: 30 mai, orele 18, MNAC, Foto Anexa (Calea Moșilor 62-68), instalaţie Možný. 31 mai, orele 18, Centrul Ceh, Panels houses in images, videos and discussions (Ion Ghica, 11).

(comunicat de presă Centrul Ceh)

Comentarii

comentarii

Scroll to top