ARTIŞTII PENTRU ARTIŞTI

Stelele, vocea, şansa, propria respiraţie nu ne ajută pe toţi să devenim Marilyn Monroe, Bob Dylan, Mircea Cărtărescu sau Victor Rebengiuc. Dacă prim-planul este tot timpul invadat şi ocupat, în background se adună clasa de mijloc a actorilor neştiuţi, ducând cu demnitate tava, ştergând praful de pe reverul marilor vedete. Despre ei este vorba.

Iniţiată şi organizată din anul 2002, Campania Naţională „Artiştii pentru artişti” este un stimulator al solidarităţii de breaslă, un resort financiar pentru artiştii vârstnici cu probleme de existenţă şi un semnal pentru public şi autorităţi în legătură cu situaţia acestora şi demnitatea lor.

În fiecare an punctul culminant al Campaniei este un spectacol de caritate oferit de mari artişti pentru mai vârstnicii colegi, un semn de reverenţă şi de neuitare.  Anul acesta, piesa ale cărei încasări vor fi donate în Contul de Solidaritate Teatrală este Desculţ în parc iar reprezentaţia va avea loc pe scena Teatrului Naţional Bucureşti luni, 28 martie, ora 19:30.

Beneficiarii sunt rezidenţi în toată ţara, artişti pensionari membri UNITER cu mari probleme de sănătate şi existenţă, care au venituri mici şi o sănătate precară, cu vârste cuprinse între 60 şi 90 de ani, mulţi dintre ei neavând familie sau alt sprijin.

Anual, prin intermediul Campaniei, sunt ajutaţi financiar un număr aproximativ de 100 de artişti din toată ţara , care primesc un ajutor financiar cuprins între 500 – 1000 lei, în patru tranşe anuale.

Campania Naţională „Artiştii pentru artişti”  se alătură celuilalt program al UNITER – Casa Artistului, prin care se asigură şi asistenţă socială, diverse servicii, dar şi suport moral artiştilor vârstnici.

Dincolo de momentul de vârf al vizibilităţii Campaniei, aceasta se desfăşoară pe tot parcursul anului prin corespondenţa cu instituţiile teatrale ce recomandă artiştii din ţară aflaţi în dificultate, strângerea dosarelor medicale, analiza acestora de către Comisia socială înfiinţată la UNITER, precum şi deciziile financiare şi asigurarea unui număr de patru tranşe financiare pe parcursul unui an destinate artiştilor vârstnici.

Cum puteţi participa la Campania „Artiştii pentru artişti”?

1.    Prin donaţii financiare în contul special al Campaniei, pe tot parcursul anului

2.    Prin formularul de 2 % din venitul global

3.    Servicii şi produse

Partenerul constant al Campaniei
: Fundaţia Raţiu din Marea Britanie.

Comentarii

comentarii

Scroll to top