48 HFP

Acum zece ani, tot în luna mai, Mark Ruppert s-a trezit întrebându-se dacă se poate face un film în doar 48 de ore. Încet-încet, prin 48 HOUR FILM PROJECT întrebarea s-a răspândit în aproape 100 de oraşe din întreaga lume şi în fiecare din aceste oraşe sunt azi nenumăraţi regizori, scenarişti, actori, figuranţi (sufleori?) care îşi flutură degetele şi camerele de filmat prin aer dornici să ofere un răspuns.

Între 29 şi 31 iulie 48HFP vine pentru prima dată în România, la Braşov, şi vă puteţi înscrie online, pe site-ul www.48hourfilm.com/brasov începând de mâine, 1 Iunie 2011.

Regulamentul complet al competiţiei îl puteţi citi tot pe site, dar o selecţie a celor mai importante lucruri nu strică. Vineri, 29 iulie la ora 6 p.m. se vor alege prin tragere la sorţi 4 elemente cheie pe care fiecare echipă va trebui să le folosească:

•    genul filmului
•    o replică
•    un personaj
•    un element de recuzită.

După 48 de ore, în care se va fi scris scenariul, filmat şi montat, duminică 31 iulie fix la ora 7.30 pm, trebuie să predaţi pe DVD filmul final.

Apoi, în următoarele zile, toate proiectele aflate în competiţie vor fi jurizate şi vizionate la Teatrul Dramatic din Braşov în prezenţa concurenţilor şi a publicului.

Filmele câştigătoare vor intra în competiţia internaţională Filmapalooza din mai 2012 de la Miami, unde cel mai bun film va câştiga trofeul internaţional, 3000 $ şi şansa de a fi proiectat în cadrul Festivalulul de la Cannes 2012.

Vânt din pupa digitalului!

www.48hourfilm.com
www.48hourfilm.com/brasov/

Comentarii

comentarii

Scroll to top