Extragerea 6 din 49 din 28 iunie 2009. Unica şi inegalabila slujbă de previziuni thechronicle.ro

omul-demon-4O scenă din lemn fraged, din care nu s’a scurs încă bine sîngele. În colţul din dreapta, unde ar fi trebuit să fie o fereastră, juriul care va omologa rezultatele este deja constituit şi ar dori să scuipe mulţimea – cel puţin aceasta este impresia celor din primele rînduri care rînjesc şi se şterg din 5 în 5 minute cu ştergare groase ce conţin motive populare româneşti decente, din toate zonele istorice recunoscute oficial.

De la primele ore ale dimineţii, de cînd am deschis porţile studioului The Chronicle, s’au strîns în jur de cinci zeci de oameni, aleşi prin selecţie naturală. În primele rînduri, singurele, epuizate dar victorioase, cu obrajii stacojii de la loviturile primite în bătălia pentru, mai bine să te repeţi decît să uiţi, primele şi singurele locuri, domină sala fiinţe trecute de prima, a doua şi chiar a şaptea tinereţe. Chiar înainte de a intra în studio, au pupat sfintelele icoane reprezentînd numerele favorite. Povara bătrîneţii, inocenţa şi zîmbetul cinic, toate acestea le permit să ţină bine strînse în mîini lumînările pe care le vor aprinde la miezul nopţei.

Gongul bate, o femeie tînără, goală, răstignită pe o roată de caşcaval, propovăduieşte salvarea celor care vor merge la Techirghiol pentru băi de nămol. Acum intră în scenă, cu ochii scoşi din orbite, Marele Preot, adus de patru măgari – cel puţin aşa se auzea din public – raşi pă piept şi bronzaţi uniform. Neprevăzut! Din public apare un copil de cinci ani. Îl trage de barbă pe Marele Preot şi, încălcînd regulile spovedaniei, se repede să îl scopească cu briciul. Bătrînele din primul rînd scot urlete de groază, îl prind pe ştrengar, îl ciopărţesc cu baionetele şi îl mănîncă aruncînd oasele celor mai tineri. Apoi se năpustesc asupra Marelui Preot şi îi sărută mîna în timp ce muşcă din mantia acestuia executată din scoici lipite cu melasă. Înţeleptul le binecuvîntează şi, cu şuturi bine ţintite, le aruncă în sală. Bătrînele scheaună de plăcere – e semn divin.

Din cer se coboară o anvelopă, un aghitoant îmbrăcat în costum de ofiţer de transmisiuni o stropeşte cu benzină şi îi dă foc, lumea scheaună de plăcere, Marele Preot intră în transă, printre rînduri se răspîndesc oameni de ordine care împart lecitină şi pahare de apă, cei mai înceţi fiind încurajaţi cu pumni zdraveni după ceafă şi apoi obligaţi să mulţumească. LINIŞTE! Numerele de mîine, pronunţate de Marele Preot:

14, 23, 34, 36, 9, 16

Comentarii

comentarii

Scroll to top